Maatschappelijk verantwoord ondernemen

All Dente participeert sinds 2014 in de Stichting Handen voor Tanden. Deze Stichting geeft in Nepal tandheelkundige noodhulp aan de bevolking die niet of nauwelijks tandheelkundige zorg heeft gehad. In december 2017 zijn we zelf met een deel van ons team mee geweest naar Nepal om het Dental Team van de Stichting tandheelkundig bij te staan.

Nepal Dental Camp 2017

In december 2017 is een afvaardiging van de Stichting “Handen voor Tanden” naar Nepal afgereisd. Deze Stichting is begin 2010 opgericht en heeft als doelstelling om belangeloos een bijdrage te leveren aan tandheelkundige zorg aan de bevolking van Nepal. Het team van tandartsen, mondhygiënistes en assistentes heeft een aantal weken zowel tandheelkundige behandelingen uitgevoerd als tandheelkundig onderwijs en voorlichting gegeven aan de plaatselijke Health Workers.

Tijdens ons verblijf in het hooggelegen bergachtige gebied van de Provincie Bagmati (ten Noord-Westen van de hoofdstad Kathmandu) hebben wij in korte tijd 400 patiënten kunnen behandelen. Daarnaast hebben we de plaatselijke Health Workers onderwezen op het gebied van tal van belangrijke aandachtspunten binnen de zorg (het geven van lokale anesthesie, trekken van tanden en kiezen, steriel werken, het herkennen van indicaties voor een antibiotica-behandeling, preventie en voorlichting etc.).

De ter plekke gegeven behandelingen hadden doorgaans het karakter van spoedbehandelingen: er zijn tal van extracties en veel kleine chirurgische behandelingen uitgevoerd (abcessen, het hechten van weke delen etc.).

Een onvergetelijke ervaring rijker is het team met de kerstdagen 2017 huiswaarts gekeerd. Vele druppels op een gloeiende plaat maken het verschil. Graag geven wij u aan de hand van wat foto’s die tijdens ons verblijf daar zijn gemaakt een impressie. Klik hier om de foto’s te bekijken.

Namaste !