Zorg voor het tandvlees

Het fundament van de tand en kies

Dit onderdeel van de tandheelkunde heeft binnen All Dente onze bijzondere aandacht.

De parodontologie streeft naar een gezond gebit op een gezond fundament! Indien het weefsel in de mond (tandvlees/kaakbot) ziek wordt of is en behandeling nodig heeft kan Alldente u daarbij helpen. Het gezonde tandvlees (gingiva) kleurt mooi roze en ligt strak om de tand of kies heen. Daarbij bloedt het niet bij poetsen of aanraking en voelt het niet pijnlijk aan. Ontstoken tandvlees (gingivitis) daarentegen is rood, gezwollen en soms pijnlijk en bloedt bij aanraking.

Gingivitis wordt veroorzaakt door beestjes (bacteriën) die in het witte zachte kleverige laagje (plaque) op de tanden en kiezen zitten. Breidt deze ontsteking zich verder uit naar de diepte, het kaakbot dan spreekt men van parodontitis. Indien bij duwen tegen het tandvlees (sondering) een diepte meer dan 3mm wordt gevonden, dan spreekt men van een pocket bij een tand of kies. Een gezonde mond kent geen pockets!

Onze preventie assistente en mondhygiënisten helpen u graag uw mond gezond te houden. Zij zullen u de juiste informatie en instructies kunnen geven. Daarnaast kunnen zij een regelmatige (diepte) reiniging van het gebit geven.

Een preventie assistente helpt uw mond weer gezond te krijgen bij met name gingivitis. Onze mondhygiënist bezoekt u vooral wanneer er bij u sprake is van parodontitis. Daarnaast kunt u bij hen ook terecht voor het bleken van het gebit, sealen van de kiezen en informatie over diverse mondproducten (tandpasta, spoelmiddelen ed.).

Wanneer door (diepte) reiniging van de mond de pockets naar verloop van tijd niet helemaal verdwenen zijn, kan een kleine chirurgische ingreep (flapbehandeling) uitkomst bieden.


Kroonverlenging of tandvleescorrectie

Soms kan All Dente in overleg met u over gaan tot een kroonverlenging van een tand of kies. Het tandvlees kan dan worden aangepast d.m.v. een zogeheten ‘flapbehandeling’.