Periodieke controle

Graag zien we u regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door en maken we indien nodig röntgenfoto's. In sommige gevallen kan de tandarts de conditie van het gebit niet met het blote oog zien. Daarom maakt hij gebruik van röntgenfoto’s. Op deze manier kan hij onder andere de stand van wortels van tanden en kiezen en de gezondheid van het kaakbot bekijken en onderzoeken op gaatjes.

Worden er problemen in uw gebit geconstateerd, bespreekt de tandarts met u of aanvullende behandeling nodig is, zoals bijvoorbeeld het verbeteren van de mondhygiëne. Ook vertelt de tandarts u over:

  • de te verwachten resultaten
  • de risico's van een behandeling
  • het aantal behandelingen
  • de duur van de behandelingen

Informatie over behandelingen kunt u nalezen in de gezondheidsinformatie op onze website en op https://www.allesoverhetgebit....

Kleine ingrepen bespreken we direct met u en de behandeling volgt, indien nodig, op korte termijn. U kunt daarbij denken aan een gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling. Bij uitgebreide behandelingen informeren wij u over de kosten. Na uw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit. Dat kan over het algemeen binnen enkele weken.

Als bijzondere behandelingen nodig zijn, dan hoeft u niet zelf op zoek te gaan. U kunt door ons worden verwezen naar andere praktijken voor onder meer Kaakchirurgie Orthodontie / Implantologie / Endodontologie.