Stoort u zich aan de stand van uw tanden, maar wilt u liever geen slotjesbeugel?

Bij ons kunt u terecht voor de Spark Aligner behandeling. Eén van de grootste voordelen van de Spark Aligner is dat hij "onzichtbaar" is. 

Wilt u meer weten over de doorzichtige beugel Spark Aligner en bent u benieuwd of deze behandeling iets voor u is? Neem dan contact met ons op om uw huidige gebitssituatie te bespreken. 

Tevens geven we een eerste inschatting van de kosten en bekijken we of u recht heeft op vergoeding door uw zorgverzekering. 


De weg naar uw nieuwe glimlach


1. Consult

Tijdens uw eerste afspraak vertellen wij u over de werking van Spark Aligners. Bent u na het consult geïnteresseerd in deze behandeling dan plannen we een afspraak in om een digitale scan van uw gebit te maken. U hoeft dus niet meer te “gipshappen”.

2. De digitale scan van jouw gebit

Via de digitale mondscanner krijgen we een 3D beeld van uw huidige gebitssituatie en kunnen we vanuit verschillende invalshoeken het behandelplan voor uw gebitscorrectie gaan opstellen.

3. Het behandelplan

Aan de hand van uw 3D gebitsscan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Wij houden hierbij rekening met uw wensen en voorkeuren. Na deze afspraak worden de aligners (onzichtbare bitjes) gedesigned en geproduceerd.

4. Plaatsen van de aligners

Tijdens deze afspraak worden de eerste aligners geplaatst. Deze moet je dragen volgens de richtlijnen van het behandelplan. Binnen enkele weken ziet u al resultaat. U komt slecht eens in de 2 à 3 maanden om de vooruitgang te controleren en om eventuele nieuwe aligners op te halen.


Veelgestelde vragen


Hoe lang duurt een volledige Spark aligner behandelplan?

De gemiddelde tijdsduur van een Spark aligner behandeling is 6 tot 14 maanden. Meestal bestaat deze uit een “eerste fase “ set aligners, gevolgd door één of meerdere sets zogenaamde “refinements” aligners.
Dit zal tijdens het opstellen van het behandelplan met u worden besproken.


Hoe lang moet ik de aligners per dag dragen?

Wij raden u aan om de Spark aligners minimaal 22 uur per dag te dragen. U draagt ze dus dag en nacht.
Ook tijdens het eten en drinken adviseren wij de aligners in te houden.


Doen de aligners pijn tijdens het dragen?

De alginers zullen bij de eerste keer indoen wat straks aan voelen, dit verdwijnt al na enkele dagen. Het traject is pijnloos en zonder ongemakken die u bij de metalen beugel wel heeft. U zult bijvoorbeeld geen last hebben van losse slotjes of draadjes.


Hoe vaak moet ik langskomen voor een controle?

U komt iedere 2 a 3 maanden voor een consult, zodat wij zien wat de vooruitgang is. U ontvangt bij iedere controle een nieuw setjes aligners. 


Hoe houd ik de alingers schoon?

U kunt de aligners schoonhouden met een tandenborstel.


Wat zijn de kosten van Spark aligners?

De kosten van een orthodontische behandeling zullen variëren afhankelijk van de duur van de behandeling. Dit zal per persoon verschillen. Kom langs voor een consult zodat wij een begroting voor u kunnen maken. Alle kosten zijn gebaseerd op de door de overheid vastgestelde tarieven. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), tariefschikking orthodontische zorg. Het bedrag uit de begroting hoeft niet in één keer te worden betaald, maar wordt gespreid over de behandeling in rekening gebracht.


Wordt een orthodontische behandeling door de verzekering vergoed?

Een beugel wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar u kunt wel een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Het is verstandig om eerst goed uit te zoeken op welke vergoedingen u aanspraak kunt maken. Vergoedingen voor orthodontie kunnen per zorgverzekeraar verschillen.
Het kan nodig zijn om uw pakket uit te breiden. U kunt uw pakket aan het eind van elk jaar wijzigen (dit is wettelijk vastgesteld en geldt voor iedere zorgverzekering). In dat geval is het wellicht verstandig om te wachten met de start van de behandeling tot uw pakketwijziging is doorgevoerd.
Let op bij overstap naar een nieuwe verzekeraar: sommige verzekeraars hebben een wachttijd voor vergoeding van orthodontische behandeling. U moet dan een jaar bij die zorgverzekeraar zijn aangesloten voordat uw rekening wordt vergoed.