Uw kind bij de tandarts

Hoe werkt dat precies?

Wanneer het tijd is voor uw eigen controle afspraak is het verstandig om uw kind mee te nemen vanaf de leeftijd dat uw kind kan lopen. Uw kind kan dan als “Alice in Wonderland” wennen aan de nieuwe omgeving van een tandartspraktijk. Bij zo’n eerste bezoek kunt u denken aan samen tandjes tellen of meekijken bij mama/papa in de mond. Uw kind zal zich zodoende snel veilig weten en zich thuis voelen, de rest is dan kinderspel!

Vanaf 2 jaar dient u uw kind met een beetje tandpasta op de borstel te poetsen. Poetsen doet uw kind samen met u, het liefst met een elektrische tandenborstel. Het is raadzaam om tot het 10e jaar na te poetsen.

Snoepen doen we allemaal. Als we een half uur daarna niet kunnen poetsen, spoel de mond dan na met water of neem suikervrije kauwgom (bij het wat oudere kind). Als ouder mag u tussen de kleine kiezen flossen voor het tandenpoetsen bij uw kind. Voorzichtig ertussen doorklikken en opzij eruit trekken. Na de laatste poetsbeurt is het verstandig alleen nog wat water te drinken.

Vraag ons welke mondzorg de beste is voor uw kind.

Voor meer info: allesoverhetgebit.nl